torsdag 1. november 2012

Jakt med sittende fuglehund og heftig drev med drevere


Skulle dåkker være i tvil så ja, Pointer'n kan åsså sette på rattata hvis den må. Å på andejakt, e det ingen bønn. Da må mann sette i ro å vente på apportkommandoen. Som aldri kommer. Dæ-vell-en kor kjedelig andejakt e. Fy farao. 
Ut i hallmørtna å stå å vente på at dæm skal flyge inn på haglehold. Å hærregud korr lamt. Å når anda endelig kommer, e det så mørkt at en mann på min alder skal være rimelig heit på avtrekkern førr å få nokka.
Nei æ har nok førr mye adhd tell å kunne bli superbegeistra førr den typen jakt. Jo, klart, hvis mann får sæ ei and eller to å ho Uma kan hente den inn å bli glad å lykkelig, så e det nok litt stas. Førr oss begge. 

Fortsatt alt for mye lys.

 Flink pia
Nu jævlar.... (Lægg mærske tell ættersøkslampa)

Men å sette på rådyrpost. Det e lykken. Æ har no sotte på post et par tre høsta, å endelig fikk æ uttælling igjen.
Ho Tikka, en 16-18 mnd gammel drever kom først losandes med ei geit førbi posten min. Litt langt hold og god fart, samt at det va ei geit gjorde at det ikke blei løsna skudd. Etter 55 minutt kom ho jaggu innom på nytt, denne gangen med et bukkekje. Felling å stor stas. Hjem i garasjen tell hundefører på slaktekurs. Fantastisk artig førr en nybegynner å ei fantastisk spennandes jakt med hund.
 Hund og skytter smile


Ætter 4 daga på mørning va det kurs i nedskjæring av vilt på kjøkkenbenken hos jaktledern. Masse triks i ludo. Utbeining av lårsteike og utskjæring av indre/ytrefileter, nedpakking og jaktprat. Life's good.

Å tell jul skal det hele avrundes med ett hærremåltid i godt lag å med god rød vin. Happy times :-)
Dreven slakter


Så avslutningsvis et godværsbilde fra Odda, Norges Como! Det kom 35 cm med nysne der på søndag men det vises ikke hær :-)
Sandvinsvannet

Ingen kommentarer: