tirsdag 23. august 2011

Høst

Ja folkens hær har det vært stille. Æ e klar over det. Sommern kom over oss, æ gikk ut i sommernatta å skriveløsta førrsvant som dugg førr sola. Det blei 22 juli, alt stoppa helt opp å ferien blei ikke som forventa, naturlig nok.
Det blei plutselig ikke så viktig at den ene bikkja ikke har jaktløst på nåkka anna en katte å nabohunda mens den andre ikke e helt klar førr rypetaksering å jaktprøva.
Ei heller at æ ikke har skutt mere enn 200 treningsskudd med hagla, at volvoen enda står tell salgs på finn, at rypebestanden på jakterrenget våres e drid, at det e længre enn med fly tell Mehamn å at vi enda ikke har sotte ute på terrassen en einaste kveld i sommer... Alt det kommer liksom litt i baklæksa føle æ. Å æ kjenne at æ savne dæm vi har mesta de siste åran..

Men sakte men sikkert kommer hværdagen å tar oss, like sikkert som at høsten e om hjørnet. Det e mørkt ute kl 2200 no. Bilen har morradugg å shortsen e ikke like hyppig i bruk længre. Barræva? Nei langboksa e på :-)

Høsten e fin syns æ. Klar rein luft, jakt, feske, fjelltura, blåbær, regattaseiling, lammelår, lutfesk, høstferie, kaldt soverom, kinobesøk, kafebesøk, båttura med fyr i webastoen å kaffe på kok, fyr i peisen, film, et glass rødvin med fruen på druen kanskje?. Førr å nævne nåkka.

Han Geir har i sommer tadd mæ me på laksefeske i figgjoelva, å på gåsejakt nu i august. Ikke stor fangst på de turan men ubetalelige tura e det. Ho May Britt skjønne at æ like sånt siden æ står opp kl 0430 lørdag eller søndag :-)

I går skaut æ opp tellstorvilt prøven. Rifleskyting e artig. Æ træff det æ sikte på med rifla, i motsætning tell ka æ gjør med hagla. Dær e det litt å finpusse kan man si. Æ har bestæmt mæ førr å klare å felle rådyr, hjort, rein å villsvin de neste 3 åran. Ja reinjakt e kanskje litt vanskelig å få tak i men ellers burde det gå an..?

Ellers får dåkker som sveipe innom ha en riktig fin høst. Å husk at lykken kommer i små posjona. Det være sæ tiurfall, første skoledag, topptur, eller isfrappe ;-))

5 kommentarer:

Alexander Kristiansen sa...

Godt å høre fra deg igjen, Frank! Fortsett å skriv!

Torgeir W sa...

Mange bra formuleringer Frank!
Nja. Det blir ikke støtt sånn man har tenkt nei.. Kanskje er det beste akkurat NÅ, og fremtidige oppturer en ren bonus! Kan ikke bli skuffet da.

Hva med en ny jakttur på Taumevassletta i februar? Om Statsskog selger vinterjakt i Njardarheim denne sesongen, er jeg klar.
Snakkes!

Frank Ådne Pedersen sa...

Takk for det Alex og nok en gang gratulerer med 1 ak på Cola. Lykke ;-)

Torgeir, i'm in ;-) Har ny pulk i boden og tar gjerne ei langhelg på vinterjakt. Lykke det også :-)

Frank Ånetsen sa...

Va påtide han Knausgård-Pedersen tok pænna fatt igjen, bynte å lure på om du åsså plagdes me skrivesperre, hehe. Når d gjell den reinjakta, så vet du at han Johan Anders Ånetsen har nån reinskanka gåanes både hist å hær, d bare du legg fra dæ spurvenærvan å melde dæ klar t jakt, så ordne vi det...... c",) Mvh: Frank Johan Anders Ånetsen

Frank Ådne Pedersen sa...

Ånetsen: Æ skjyt ikke tam nisterein :-) E du klar tell rypejakta?