søndag 23. november 2008

Hundepeiler og Irsk setter

Vi har tømt sparebøssa og kjøpt oss hundepeiler. I går hentet jeg peiler'n på sport'n og i dag ble de grønne klærne dratt på og bikkjene stappet i bilen. Torgeir og Kristin hadde tatt turen ned fra Bergen med sine to Irske settere Neo og Willy, som også ble med.
Willy er 7 mnd og full av ungdommelig pågangsmot mens Neo er 7 år og "utlært".
Iflg Torgeir har Neo en medfødt skavank, han er nemlig som sin far "en tindrevandrer" og har en lei tendens til å forsvinne.
Vel, vi testet peileren på Uma først. Hun satte igang som hun bruker og var på det lengste ca 150 meter unna oss. Ingen stand ble meldt. Peileren gjør nemlig det om bikkja stopper. Den melder faktisk ifra om bikkja sitter, står opp mot et tre (da står det: Uma har byttet i et tre) eller tar stand. Etter ca 25 minutter hardtester vi utstyret på Neo.
100m-200m-300m-400m og stopp på 900m, stemningen blir litt trykket da vi må forlate "godplassen" for å kalle inn den glade vandrer men etter ca 30-45 minutter finner vi ham.
Torgeir "leser av" ruta og det se ut som om han har jaget hare eller rådyr ...
Vi rekker ikke noe særlig mer og finner ingen fulger i dag.

Vi fikk forøvrig brukt helgen godt ute i skogen. På lørdag hadde vi kombinert frokost/lunch med båling og avslapping ute i naturen. May Britt serverte lakseruller med røyket laks fra mehamn, og rugsprø med brie/akasiehonning, mmmmm.
Til dere hjemme i mehamn: reinsteika var peise god, skulle nesten tro det var Johan Anders sin rein :-)
PS! Kristin: Jeg har sjekket stamtavla til Willy. Du har et forventningspress mht jakt og jaktprøver på Willy (Mor: Hadseløyas Roya. Far US Balder (US Zimbad-NJCH US Specific)
Fine linjer fra Kennel US, Kennel Irskesjøen og Kennel Hadseløya
Tusen takk for besøket, regner med vi sees til sommeren :-)




1 kommentar:

Anonym sa...

Jo takk, det var en knall helg!
At Neo har medfødt tinderanglerskade er sikkert, det er i alle fall ikke JEG som har gjort noe feil mht dressuren...eehh..øhhh.

Vi går forresten med Willy alene i skogen her oppe nå, han har en helt annen kontakt enn gammer'n.