mandag 8. desember 2008

Pointer til jul?

Uma har som dere skjønner gitt oss snarveien til mange fine stunder på fjellet så her kommer litt reklame for min favorittrase, sånn på slutten av året.

Hunder med pointerpreg finnes på malerier av de italienske mestere allerede rundt 1380. Det er grunn til å tro at korthårete fuglehunder fantes i Italia for 600 år siden.

JAKTHUNDEN
Hvis du gir pointeren den stimulans og trening som er nødvendig, vil du bli forbauset over dens allsidighet og evne til å tilpasse seg både ulike typer terreng, og de fleste former for fuglejakt med stående hund.
Pointeren er en allsidig og robust jakthund med gode viltfinneregenskaper. Den er samarbeidsvillig, lett og dressere, og det den har lært sitter som regel meget godt. De fleste blodslinjer fører et tidlig utviklet, og godt befestet standinstinkt, og naturlige anlegg for apportering. Pointeren er en effektiv søker med det format som behøves i all slags terreng, og er meget presis og kontant i sine fuglearbeid. Den har et rykte som høyfjellspesialist, det er den da også, men pointeren er anvendelig til jakt på både skogfugl, fasan og rapphøns, og kan brukes som apportør på due og andejakt.

Ingen kommentarer: