fredag 22. mars 2013

Påskeøl, Solo, appelsin, ulv i Enebakk, landslaget tell han Drillo å han Idol Steffen

Jadda, jadda, da e vi igang med årets påske. Handle og pakkelista e lang som et godt år. Godt det e påske bare en gang i året. Jul e det jo hvert år.
Ja, vi e jo faktisk ikke igang med påska enda her i huset. Må jobbe litt tell før vi kan ta av.

Ho Uma ligg å myse over kanten på senga si. Ho e 12 daga inn i løpetida, å i å med at ho e over seks år gammel vil det si at ho med stor sannsynlighet forblir jomfru hele livet. Det e næsten så æ syns synd på ho der ho ligg. Kåtslampen. Ja ho Uma altså. Når ho e ute så markere ho som ei gammel hannkatt på alle tue å stubba som ho ser, i håp om at en høy å mørk bajas skal stå i hagen en vakker dag.
Æ bare håpe ho skal bli ferdig med tullet før vi entre påskefjellet på jakt etter det perfekte fuglearbeidet. Det perfekte søket. Den perfekte inngangen på fugl etter fugl. Nydelig vindbruk å flotte slag. Ka? Det e herlig å se en fulgehund utfolde sæ i nydelig rypeterreng. Uten sure grunneiera å uten ulv.

Æ måtte førræst'n konsentrere mæ litt når æ læste i VG om engelsksetter'n som blei angrepe av ulv i Enebakk. Eier'n som kom i full fart på ski, peisa kneet i ulven å sætta på utestemmen mens sætteran stemte i. Ulven stod å kjeik på dæm før han stakk tell skogs. Woops. Men kommentarfeltet under artikkel'n. Ho haaaa. Søk opp å les folkens. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10101755

Æ blir næst'n sinnsyk i gjerningsøyeblikket når folk ber oss hundeeiera om å holde hundan i bånd i mars måned. I skiløypa. Føkk off. E dåkker klar over kor mange som har hund her tell lands? Ikke prøv dåkker ellers blir det månelyst her. Vi tar en fransk en å går i hunde-tog gjennom byen. Mett under gladmaten. Uten hundeposa.
Hadde æ bodd i Enebakk så trur æ at æ hadde tadd med mæ rifla å gådd ut på "rævejakt" den hær helga :-)

Ellers må æ flire tell han Drillo som drit i om det kommer fålk å ser på laget hannes. Å tell nån av landslagsguttan han bruke. Hærregud, hadde dæm vært jakthunda så hadde dæm blidd gjedd bort. Gratis. Tell nån som ville bruke dæm som kløvhunda eller nåkka sånt. Havregampa! Makan tell oppstressa å oppjaga fotball skal mann leite længe ætter. Drillo å Ola By: når dåkker ikke klare å kuske det hær bedre enn dåkker gjør, bytt jobb frivillig.
Nei, æ må si som han Odd B sang: Gi meg en kelner, som kviddrer med glassene, som svever mellom bordene eller kommer tassende, mooot meg.

Det går kraftig mot vår å årets påskeøl fra Berntsen i Egersund e i hylla her i sør. Mmmmm, det e saker i solvæggen. Mye bedre enn solo å appelsin faktisk. Nu får vi bare håpe at frosten snart slepp hær i sør, vi e jo ikke vant med -5grdC hver morra nu langt ut i mars.

Øhh, no datt æ litt ut hær. Han Steffen sang Leonard Coen på Idol. Æ trur han vinn hele pakka den gutten. Det va helt rått å høre på. Hadde han vært fotballspiller så hadde han spelt på landslaget. Tanksenter.

Ellers vil vi gratulere Breton laget som vinner av lag NM for stående fuglehund på Andøya i går. Irsksetter'n tok sølv, og Pointer bronsje. Her deltok Uma's halvbror, Ohlsmyrens P Respect på Pointerlaget. Uma's helbror Setpoint's Frikk tok en 2. AK forrige helg og vi håper å kunne bidra igjen snart vi også. I april skal vi endelig stille på Nesheiaprøven tell AFK igjen. Det blir artig, å vi håper å få trent godt i påsken.

Kos dåkker i hus å hytte folkens. Å husk påskelabyrinten :-)

Her e en liten quizz: Hvilken Pointer er dette?


Ingen kommentarer: