tirsdag 16. april 2013

Losende Engelske settere, munntørre menn og silkeføre

Ja nu må vi ha lov tell å si at vinter'n e over hær i sør? Etter å ha avslutta skisesongen? på lørdag, i et fantastisk vårvær på fjellet, e det nu på tide å tenke på høstjakta.
Ho Uma fikk sæ en start på jaktprøve på lørdag. Ja dåkker som læs her har sikkert fådd det med dåkker, men tell dåkker to som ikke va på prøve: ho gikk 10 meter førr langt ætter når skuddet gikk. Det e fan mæ tell å få flass av men som den stae mann æ e, så låve æ dåkker ny jaktpremie tell høsten. Ikke tale om at æ pensjonere ho etter den prøvestarten. På den andre bloggen våres, www.kinnarodden.blogspot.com står det referat.
Det va no ellers artig å træffe igjen gamle kjente fra prøvemiljøet. Samme gamle røveran. Det går i hund, hund, å hund når vi møtes. Nån seriøse førrståsæpåera, nån deprimerte, nån ut på tur aldri sur, nån nybegynnera, nån drevne å nån fjompenissa.
Æ va litt i kategorien deprimert fjompenisse ei stund men så havna æ i De Munntørre og Utslåtte Hundeførere's Forening på en terrasse med en gammel kjenning, å da blei alt så mykket bedre :-)

Vi va 6 stk fastboende på hytta. Å 9-10 hunda. Flere av dæm hadde et nydelig losmål kan dåkker tru. Både ute å inne. Hoo haaaa førr et læven det e med så mange førskjellige gemytt samla i ei hytta.  Ja no tænke æ først å fremst på hundan. På fjellet va det et par engelske settera som utmærka sæ med fantastisk los. Ja folk som driv med dunker, dachs å finsk støver hadde blidd kraftig misunnelig :-)
På kvelden tok æ en sjæfsavgjørelse om å ikke stille på søndag. Ætter ei slitsom uka med 3 daga i Venezia med gode kunda, å kuling med mye regn i værmeldinga så tænkte æ at det va bæst å pjuske sæ hjem før det begynte å rase langs fjord og fjell. Allerede i 12 tida va det isblokke på størrelse med badekar som hadde ramla ut i veibanen å på kvelden hadde det kommet ned tonnevis med stein. Følte avgjørelsen va riktig. Å kun ei premiering hadde det vært i tåka på søndagen...

Ellers så har vi bestæmt oss før å kjøpe oss en Pointer tell. Ei tispa fra han Børge "djævelsk god å finne fuggel" Simonsen. Han har ei tispa som hete Oterbekken's Moody Blues. Den fikk på lørdag 5 tispe å 5 hanna. Far tell kullet e Barentsviddas Donald tell han Arild Skeivik. Vi glæde oss tell ca 10 juni :-)

Her e nå bilda fra mars og april, enjoy.

Bål og Båttur tell Lindøy 

Marlenes første fjæratur? :-) Lindøy

 
 Moody Blues (bakerst) med si mor, Hesselhøy D Yenta

 Stølan på Seljestad, påsken 2013

 Sandvinsvatnet i Odda, påsken 2013

 Støltur i Røldal med Stueland, påsken 2013

Båttur i skjærgården Stavanger, påsken 2013 

 Donald

Venezia 10 april 2013

2 kommentarer:

Bjørn Sletto sa...

Ler og koser meg hver gang jeg leser bloggen din. Moro at du vil ha en pointer til. Kira har hatt stang ut på de få prøvene vi har gått i vinter, men får helt topp kritikk, så det er ergelig at vi ikke har kommet i fugl. Kjell Eneberget, dommer og pointermann har overbevist meg om at vi skal sette kull på Kira. Så nå venter vi på løpetid. Han vil ordne med hele greia, så jeg setter vel henne bort til Kjell dersom det blir noe av. Hilsen Bjørn og Kira

Frank Ådne Pedersen sa...

Det er bare å knalle til Bjørn :-)

Og til deg, kjære leser som ønsker deg Pointer, her må du følge med. Kira er Uma's søster og dette kullet skaffet Kennel Setpoint's en oppdretterpris i 2009. Ingen av tispene er brukt i avl, så langt :-)