fredag 21. januar 2011

He å le lå le lå le lå laaa

Jadda, jadda, jadda.
Så sett man her å filosofere igjen. Det e januar, passe mørkt, å passe fuktig ute. Ho Uma e passe trent, passe skada å passe dressert. Man kan vel si ho e passe sulten også. På bildet under e ho passe engstelig etter å ha blitt overfalt og undersøkt av 3 korthåra fårstera.


Æ har faktisk tadd mæ sjøl i å sette å læse på valpelista tell Pointerklubben igjen. Har faktisk litt løsst på en valp om ikke alt førr længe. Men æ lure litt på det hær med fårster. Skal dem fortsette å ta så mye premia, å e dem så bra som omgivelsan mine gjer uttrøkk førr? Va på årsfæst i fårsterhundklubben på lørdag. Artig. Sosial gjeng. Dem finnes i korthår, strihår å langhår. Ja ikke folkan altså. Eller, jo, kanskje dem også.
Pointern derimot e bare korthåra. Å snill (d e fårster'n åsså). Godt gemytt å gode tenner har den åsså. I motsetning tell mæ. Trur nok ho Bella, Weimaranern våres, har ødelagt litt for fårstern her i huset. Tysk.
Nei æ trur den næste åsså blir den Engelske aristokrat. Les mer på http://www.pointer.no/



Ho Bella ja. Ho e derimot e 100% sulten, 100% på vakt og 100% på hugget. Alltid. Hele året, faktisk. Men ho e trivelig å ha med på fesketur. Bare æ å ho. Da kose ho sæ. Ingen folk å se, å fesk like ho ikke, så ho roe sæ litt ned. Ligg å sover i bakslengen. Måtte slutte med fluefeskestang når ho skulle være med. Ho har god kontakt ho Bella :-)



Det e vel bare å erkjenne at har man skaffa sæ hund, så må den brukes sånn som den e tænkt å brukes. Har nok svikta litt dær, så i år skal det slæpes rådyrskanka å drøppes blod førr ho Bellalainen.
Apport e ho brukbar på. Det skal ho få holde på med i år. På jakt e det ikke mye ho har henta men tell høsten låve æ å skyte bedre. Æ sett i allefall å læs i jaktblar på dass. Drømme mæ bort på rypejakt, tiurjakt, rådyrjakt, villsvinjakt. Vintern e ei hærlig tid å sette på dass å være Mons Larsen. Drømme sæ tell overnatting i telt, om vintern. Tøfft.


Ho Bella med apportpremie.

Men vintern e kort på jæren. I sirdal har vi vinter tell i april men hær på jæren e det vår om 1 måned. Garrantert.
Å da kommer sjøørreten. Fattern har snakka om å komme ned på ørretfeske. Hadde vært stilig. Han har kjøpt sæ rifla åsså. Æ trur han å e en sånn drømmer som æ. Han har sykt mye utstyr i garasjen. Det e nok dær æ har det fra. Ho May Britt klage på alle ryggsækkan mine.
Skal lure på om ho Mamma klagde på fattern sine frilufts-ting? Hærlig å tenke på egentlig. Skal spørre fattern om det dær. Å søstran mine skal æ spørre. Dem har funne sæ hver sin jæger. Han Torfinn i Gamvik e værst. Fy fan. Han sett hjæmme å ladde rifleskudd sjøl. Kan du tænke dæ? Måle opp nån få gram med krutt, å tellpasse hylse å gud vet! Helt vilt. Men dær e mye innevær i Gamvik.
Fattern har førræst'n sotte mye inne å knyt flue tell fluefeske sjøl. At dæm klare å sette så mye i ro? Æ sett ikke så mye. Æ ligg førr det mæste. Sir ho May Britt.
Nei no skal hundan ut å pesse, æ må runde av. Dåkker to som læs får ha en fin fin vinter.
.
.
.
Å førræst'n. Æ har båtplass, æ å ho May Britt. Har kjøpt båtblad...........................

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Føler at jeg må forsvare meg litt her. Jeg lader fordi presisjonen blir vanvittig mye bedre på patronene. Du vet Frank, det er en fordel å treffe, når man skyter, også med rifle. Det øker gleden ved selve opplevelsen ved jakta og innholdet i fryseboksen. Når det gjelde utstyr, synes Synøve at jeg har kjøper kun det jeg trenger. Hun har ymtet litt om en ny lett enkelskudds rifle, som hun tenker å kjøpe til meg ved neste passende anledning.

Torfinn

Frank Ådne Pedersen sa...

Har ho ymta om ny rifla? Hmm, drømmedama? Kanskje moder'n åsså har ønska utstyr i smug? Æ må nok ringe hjem å høre ;-)

Torgeir W sa...

Nei, du må ikke ende opp med en Vorsteh Frank, i alle fall om det fortsatt er rype du foretrekker! Det er bare å lese premielistene fra fuglehundprøvene det, så sier det seg selv.

Ellers aner jeg en smule identitetskrise? Villsvin eller rype, fiske eller jakt, Vorsteh eller Pointer, fjell eller båt, sofa eller ryggsekk?

Jeg tror det beste er å dra hårpryden tel han JohanAnders på, og finne fram ei helflaske varmeapparat! Med varmeapparat innabords er man klar for å møte elementene i barræva, og stemme i en joik. Ting vil snart blir mye klarere da, selv om det kan bli litt mørkt først.

Frank Ådne Pedersen sa...

Voi Sat..? Identitetskrise? Å nei du. Sir bare det samme som han Ole B. sa: Ja takk ;-)
Det dær med varmeapparat burde vi få tell i 2011!
"Ting vil snart blir mye klarere da, selv om det kan bli litt mørkt først" Hå hå hå, konge Torgeir :-)

Alexander Kristiansen sa...

Dette er det best du noensinne har skrevet Frank! Episk! Æ flire mæ lurvat!

Frank Ådne Pedersen sa...

Takk for det Alexander. Jeg skjønner ikke hvorfor det er forbudt å kjøre bil med 0,3 i promille. Man er jo så kreativ å fin da :-)

Kjetil Kristiansen sa...

Du bør skygge unna vorsteh Frank. Alt for lett å få til en topphund med denne rasen. Tungt å bære alle premiene også må vite. Du trenger større utfordringer. Du som hater hunder som sekunderer, hva med en knallrød en :-))

Frank Ånetsen sa...

Hei kjære navnebror. Sett å læs å flire hær oppe i Tromsø, du e ikke sann, skulle vært forfatter. Når d jell hundvalget ditt så vet du ka æ stemme før, har hadd to fantebelaktie Engelske sjøl, så sånn e d. Ellers får du hilse ho mor, så høres vi..... Keep up the good work, me å uten 0,3 i promille.....

Frank Ådne Pedersen sa...

Artig med hund ja. Nei Kjetil æ har aldri sagt æ hate hunda som sekundere, men som han sa den gamle garva hundefører'n: bikkja mi sekundere ikke, ho e først :-) Ånetsen: Kjøp hund i 2011, det e en ordre!

google.com/+Foto-gkNo sa...

Klart du skal ha vorsteh :-)
I alle fall hvis du vil ha en allrounder som kan brukes til mye mer enn jakt.

Bjørn Sletto sa...

Har ikke ledd så godt på lenge. Fantastisk godt skrevet. Hold deg til pointer du, så får vi opp premiestatistikken på de til gamle høyder. Har en nevø fra Alta på besøk med sin Willer fra Stilledalen. En fantastisk fin rolig og god hund. Vi trener så mye vi kan og håper på uttelling på de kommende prøvene utover senvinteren. Kira er litt småfeit etter en litt for lang pause siden jakta i september, men nå er vi i gang igjen. Thomas Engh skal ha valper på søstera Cruela. En spennende paring. Har lyst på ny valp selv, men da blir jeg kastet ut, og kommer til å sulte ihjel.
Lykke til med prøvesesongen. Hilsen Bjørn

Frank Ådne Pedersen sa...

Hei Bjørn. Hyggelig å høre fra dere. Har bytta jobb/tlf og mista tlf nummeret ditt på veien. Håper å se dere på resultatlista i år ;-)