fredag 14. desember 2012

Winterwonderland

Æ klare ikke å la være.
Æ hadde tænkt å la VG å Stavanger Aftenblad skrive i fred om snestorm i Rogaland men nu må æ åsså få lov å skrive litt.
Dåkker skjønne, det e steike arti å være vitne tell når vinterværet kommer her nede. Først kommer det 30-70 cm sne langs Jæren. Litt i mæste laget når det bor et par hundre tusen mann her. Det e jo det. Men så, så kommer Rogalendingen, eller vi som bor hær, ut å skal på jobb. Halvparten på sommerdækk, iblanda halvhissige smådirektøra i stora SUV'a eller små porscha, livredde kjærringe, østeuropeera med store vogntog uten kjetting, å bla bla bla. Så kommer det smarte, alle de innleide bønder'n kommer ut med traktoran sine førr å brøyte.
Ha ha ha, da begynne moroa. Ja førr dåkker skjønne, her e det ikke kommunen som stille med redskapen. Neida, her e det jo bare vinter 8 daga i året, sånn spredt over desember, januar og februar så her e det innleid arbeidskraft fra gårdan rundt om. Å traktora det har dæm her ute på Jæren. Alle bønder'n har traktora med brøyteutstyr, førdi dæm må jo ha nåkka å gjøre når dæm ikke e i Nordsjøen.

Å førr ei nydelig brøyting. Full fart inn i boligfeltan å full fart ut i fra boligfeltan. I det samme sporet som dæm kjørte inn. Ja det e klart. Dæm har betalt førr å brøyte inn, men ikke ut. Fy fan æ savne han traktor Wiktor.
Å brøytesjefen i Risa (den lokale entreprenøren) eller va det i Stavanger kommune, han sir dæm prioritere å holde hovedveian svart. Svart? Ja helt bar. Nedsalta. Men han innrømme at det ikke e så lætt når det sner så mye :-) :-) Å i oljehovedstadens 300 rundkjøringe e det ikke mulig å få flyt i trafikken all den tid det bare e brøyta inn, å ikke ut. Rørandes bra.

Hær på Klepp, i gulakskroken 43-47 e det privat vei. Ingen brøyting. Så vi har den best brøyta gata i mils omkrets. Håndmåkka.

I ættermiddag så æ et innslag fra Undheim skole på tv. Den va stengt. Det va ikke tellrådelig å la ongan gå tell skolen. Å reporter'n fra NRK Rogaland. Ka gjor han? Joda han vassa mot kameraet i den største fokkskavel'n han fant å va fan tell dramatisk kar. Rett tell høyre førr han va det bar vei langs væggen :-)

Å så va det et innslag om heltinnan i hjemmehjelpa på Jæren. Ho ene kom som ei gås iført dongeri å truge, å ei anna kom iført dynejakke å joggeboksa. I kuling å snefokk. Da holdt æ på å flire på mæ flass.


Uma & Frosty

I Stavanger Aftenblad blei det i går harsellert med to dame som stod i to tima å venta på bussen tell Godalen, en bydel 2-3 km unna: Tenkte de ikke på at de kunne gått turen 4 ganger på to timer, stod det i artikkel'n
(http://www.aftenbladet.no/meninger/kommentar/Pingler-i-snoen-3088187.html)
Latterlig artikkel, ingen fortau va brøyta å det e ingen lætt øvelse å gå 3 km i 30 cm våt sne i bysko... I går hørte æ åsså om ei som va værfast i Sandnes, ho kom sæ ikke tell Forus på jobb hos Statoil. Huff, over 5 km og kanskje så mye som 1 km tell Sandnes bussentral..

Nu i kveld e det 28 veia som e stengt her nede. Lifsfarlig, hold dåkker hjæmme e dagens tekst. NRK Rogaland melde at: når det fyker tett, så ser en ingenting :-)
Det e henta inn sneskutera å alt tellgjengelig frivillig personell står klart for å hjelpe. (kjekt førr ungdommen som får kjøre litt skuter)

Æ, æ sett nu hær å raille. Med ny bil som har bakhjulsdrift å piggfrie vinterdækk våge ikke æ mæ ut trafikken i det lifsfarlige men akk så vakre Winterwonderland. Det får holde med snemåkking å snemannlaging her rundt hushjørnet :-)

Fortsatt god jul folkens 

Ingen kommentarer: