tirsdag 7. oktober 2008

Flott helg i telemark


















Da er vi tilbake i mandal etter nok ei helg på fjellet.

På torsdag satte jeg og Uma oss i bilen og satte kursen mot skinnarbu høyfjellshotell ved Rjukan.
Underveis får vi melding fra Alex som har blitt norgesmester med Indie på NM lag på kongsvoll. Det er første gang i historien at strihåret vorstehr vinner og vi tar av oss hatten for alle de gode resultatene til Alex denne høsten. Sjekk linken til alex's side.

Vi ankom hotellet på ettermiddagen og kom straks i prat med andre håpefulle unghundeiere.
Inger Marie Sommerseth hadde tatt turen ned fra Bodø med sin pointer Zicco. De hadde bodd i telemark i 30 år og var godt kjent i området.

Senere på kvelden dukket også Gisle Eriksen opp med sin ES Jago. Gisle er opprinnelig fra Mo i Rana men bor nå i Stavanger. Vi har møtt ekvipasjen flere ganger i vinter, og fått juling. Jago har flere 1 uk fra både i vinter og også nå i høst. De hadde stillt i Derbyen forrige helg men ble slått ut i kvaliken, og var nå sugne på revansje....
Vi hilste også på Lene Moen med sin IS Røa og Ørjan Gamst med sin GS Smilla.
Mette Møllerop, fuglehundens redaktør var der også. Stavangerdame med eget ES oppdrett og ikke mindre enn 3 hunder skulle hun stille med..

Ørjan og Smilla vant Norsk Derby forrige helg og måtte finne seg i å være favoritter. Gamsten er opprinnelig fra Tromsdalen men bor nå på Tynset. En trivelig kar med stor sans for bla. dikt om hunder og fjell.
Under middagen på fredag fortalte jeg at jeg hadde en blogg hvor jeg hadde skrevet at han, etter sin derbyseier, nok satt og nøt en god cognac mens smilla lå på et nyinnkjøpt sauskinn forran peisen og koste seg. Han lo godt og sa det stemte nesten helt, smilla lå ikke på et skinn, men i sofaen :-)

Jeg våknet tidlig på fredags morgen. Hadde sovet urolig og det var varmt som fa.. på rommet.
Kl 0900 var det opprop og vi var igang. 43 gode unghunder som alle hadde en eller flere 1 uk i ermet.
Kjente igjen mange ringrever. Grønnkledde, slitte sko, skjegg, liten kniv i beltet, gråe, rolige, avbalanserte jævler.
Hva fa.. skal de med kniv? Er det oss ferske som skal flåes?

Vi ønsket våre nye venner lykke til, satte oss i bilen og kjørte ut i terrenget.
Umas første slipp gikk mot ES Pet. Pet ble nr 7 i derbyen og knallet avgårde i kjent ES stil. Uma startet greit men med "litt for god kontakt" noe jeg visste ville skje, da vi ikke har nok høyfjellstrening i kroppen ennå.

Mot slutten av slippet støkker Uma en rype men roes. Makker som hadde vært borte nesten hele slippet, stod på den fuglen... Kjedelig men ved dagens slutt er vi nr 6 og går videre til første dag av UGP. Lettelsen er mildt sagt stor og nå er alt bare bonus.

Lørdag. En gammel kjenning, Tore "kallis" "direktøren" Kallekleiv skal dømme på vårt parti. Vi snakket en gang om å ta en Vorsteh fra Kallis men kom aldri dit. Kjetil og Astrid gjorde derimot det og har i dag Rugdelias Vega i sin "stall Oslia"
Kallis er bergenser og går ut i kjent stil, vitser og shower og tar bort all nervøsitet. Latteren sitter løst på vei ut til start.

Vi har første slipp mot en ES. Jeg vet at det i dag dømmes strengt. 6 av 12 på hvert parti skal til finale og Uma må levere iløpet av sine 15 minutt, ellers blir dagen kort. Hun gjør det, men makker blir sendt hjem.

Vi har også første slipp etter lunch. Dette slippet er på 45 min og jeg regner med at vi ryker før tiden er omme. Vi trenger en fugl slik at vi kan klatre på listen og slik at Uma får bensin i motoren. Dessverre er det kun spor å se i snøen og kun 3 hunder fikser seg et fuglearbeid i dag, alle uten reis. En av disse er GS Smilla og Ørjan.

Vi ender som nr 9 og får ikke være med i finalen men jeg er kjempefornøyd med erfaringen og min lille dame som kom dit hun kom. We'll be back

Gisle og Jago kom til finale men heller ikke de finner fugl denne gangen og blir stående utenfor pallen.
Smilla og Ørjan blir nr 4 og Vas Ravens Felix, eneste pointer mot alle setterne i finalen vinner og kan kalle seg for Vinner UGP 2008. Vi gratulerer så mye.

2 kommentarer:

Kjetil Kristiansen sa...

We will be back. Det betyr ny unghund. Det høres spennende ut:-)

Frank Ådne Pedersen sa...

Ny unghund din knall? Ho e jo fortsatt ung :-) Fikk nettopp en melding om at jeg ikke hørte etter og at det bare var hund jeg tenkte på, hæ?