tirsdag 15. mars 2011

Svart hav.

Ja trur dåkker det blei vær tell å reise på fesketur i når fattern va på besøk? Pøhh. Bare røytvær blei det. Helt tell han reiste, da sjein han opp med sol, 6 grader å blikkstilla. Va ute i hafrsfjord å bløyta et par sluka men sjøørreten va ikke der den dagen.
Har ellers bestilt oss båt. Vestlandsbåt uten kallesje men med varmeapparat, kokebluss å stangholdar. Ja varmeapparate e ikke ei flaska brennvin, men en sånn webasto type. Sånn at vi skal holde oss varm, æ å ho mor. Skal bli deilig med litt tonnasje ved brygga igjen. Hele 5 år siden vi eide båt sist.

Æ har førræsten ei knakanes kjekk kona. Æ hadde nu prøvd å ymte frampå om at æ hadde bestilt båt. Men ho va ikke på samme kanal som æ. Æ ymta å ymta men ho tok ikke inn. Stengt. Ikke dekning. Ho bare avfeide mæ med at ho ikke va glad i båtlivet å at vi ikke hadde bruk for båt siden vi hadde to fuglehunda å vogn i sirdal. Ho sa æ kunne kjøpe en brukt pramm eller nåkka.
Dæven. Æ blei oppriktig bekjymra. Kors'n skulle æ lure inn at vi plutselig hadde båt? Å at båten kosta like mye som en bil? Å at æ å fattern satt å spleisa fortøyninge å pilsa oss mens vi så skiskytterstaffeten, mens ho va på jobb?
Det hele løyste sæ på lørdag mens vi va på besøk hos noen vænna, som lurte på om vi hadde kjøpt oss båt! Æ sa ja. Ho sa nei.... Så sætta vi oss i bilen. Stillhet. Helt ut tell Klepp va det stilt. Fyttibikkja æ følte mæ lur kan du tru. Skikkelig lur. Æ trudde ho skulle slå ut på høytrøkksautomatikken. Ei stund lurte æ på om æ skulle tilby mæ å sælle lavvoen. Å ovn som høre tell. Men så kom æ på at æ kanskje kunne få bruk for den. Om ikke så alt for længe.

Men det gikk bra. Æ fikk ho i hus så ho fikk sæ en matbette. Å da blodsukkret kom i ballanse å ho fikk fargen tellbake i kinnan så sa ho at æ va søt. Søt som kjøpte så stor båt at hundan kunne få være med på tur.

Så no sett vi her å planlegg sommerferien. Hærlig. Å det bæste av alt e at nu blir det bedre plass i boden når alle båttingan som vi har drevve å fløtta på, endelig har fådd sæ et nytt hjem :-))

2 kommentarer:

Alexander Kristiansen sa...

Nok en gang et genialt kåseri. Du har skikkelig dreisen på dette Frank. Kom deg til fjells og lir av deg like gode historier om jakt, fiske og friluftsliv, så blir det bok av det :-)

Men hvem er jeg som snakker, har ikke vært på Fiti en en eneste gang i år. En skam. Men nå er det ikke lenge til.

Anonym sa...

Dæven Frank! Æ som trudde du va en helt almindelig tøffelhelt. Så vise det sæ at du e et vaskækte mannfolk.

Fabelaktig!

Torfinn