fredag 29. april 2011

Akutt syk hund.

Denne postet jeg på facebook på tirsdag etter at Bella regelrett kollapset i bilen på vei hjem fra jobb:

Noen av dere hundevenner der ute som har opplevd at bikkja slår salto i skallen av expot mot flått? Bella og Uma fikk begge ei stripe i nakken i går og siden Bella prøvde å slike uma i nakken ble de holdt fra hverandre resten av dagen. I dag ble Bella med på jobb og mens hun ventet i bilen mens jeg besøkte ei sykkelsjappe etter arbeid, ble hun akutt syk. Kastet opp og klarte ikke stå på beina. Så ut som hjerneslag. Rett til veterinær, blodprøver, kortisonsprøyte og lå på drypp en god time. Så reiste hun seg opp og hoppet i bilen, frisk som aldri før... Slå den :-)



Noen forslag til diagnose? fake't hun bare fordi hun trodde jeg kom ut med ny sykkel for å trimme henne???

I ettertid har jeg tenkt på om hun kan ha fått i seg plantegift under lufting på jobb. Der hadde nemlig gartnere "bygget litt om" på endel planter ved inngangsparti!?
Har ikke tro på hjerneslag/drypp da hun er 100% seg sjøl nå ;-))

6 kommentarer:

Frank Ånetsen sa...

Trur ho Bella har sedd dæ i sykkel-kostymet ditt, som du fortælte om hær om dagen. Har næmli åsså slitt me hodepine å lett kvalme etter å ha lest om han Hushovd wånnabii, he he, ha ei fortræffeli hælg på Vestlandet...... c",)

Frank Ådne Pedersen sa...

Æ må nu si som dem sir på Honningsvågrevyen: Tynn å fin i føtn :-)

Anonym sa...

Har opplevd dette ja, hunden kunne ikke stå, så ut som hjerneslag som du sier, var det første jeg tenkte. Vet sa det var gått expot i blodet, han ble bedre etter ei uke. Trodde hunden hadde krepert en stund, han ramla, klarte ikke tisse, så helt skjev ut i ansiktet, men ble bra til slutt ;-)

Frank Ådne Pedersen sa...

Hei Anonym. Dette var spennende nytt. Hvilken rase har du og hvor holder du til?

Anonym sa...

Jeg har KV nå, men den som ble syk var en golden retriever. Den ble dessverre avlivet året etter dette skjedde pga kreft. Men sykdomsbildet på hunden hørtes ut som det du beskriver. Han ble som sagt helt bra, men har blitt litt skeptisk til expot.Borelia er heller ikke av det gode, så det er vel å velge mellom to onder.

Hilde B Ims sa...

Håper det går bra med Bella. Vi hadde et helt likt tilfelle for flere år siden. Bikkja fikk et vepsestikk og gikk rett i bakken. Kastet opp og klarte ikke stå på bena. Vi kom oss til dyrlegen fikk motgift, og hun kom seg ganske raskt.