torsdag 14. april 2011

Jæren rundt på sykkel

Steikiværet folkens.
Her om dagen fant æ fræm den 5 år gamle, å ubrukte, sykkeldræssen æ kjøpte i lag med sykkel'n. Det her va i 2006. Ny sykkel med sjivebrems førr å hænge bak hundan å bremse. Det e jo flott det!! Men ka æ tænkte når æ kjøpte mæ ei lang, å ei kårt, buksa med bomull i ræva må no gudane vite.
Anyway, her på jæren e det fint å sykle, å her på lørdag kom æ over ei skoffa der sykkeltightsen så sørgmodig lå å kjeik på mæ. Dæsken dåkker hadde æ glæmt tænkte æ å dro frem godsakene, ja buksen altså.
Æ kjeik mæ rundt men det va ingen å se, så æ ranga av mæ dongerien å smøyg inn i lang-tightsen. Hoooooggaassjakka. Dævven. Æ kjeik en gang tell, å kjærringa va fortsatt i etasjen under så æ præssa skulderstroppen på. Hå hå hå førr en følelse. Å førr et syn. Æ fant åsså en sånn flott gul sykkeljakke med flaskelomme på ryggen. Den va ok på størrelsen.



Æ lista mæ ned i gangen forran storspeilet. Stod dær å speila mæ att å fram da æ plutselig høre en "smilanes" stemme bak mæ: Den sett jo pærrfækt bak!
Ho e sælger ho May Britt. Klær. Så ho kan triksan førr å få folk tell å føle sæ væll. Ja ikke sant? sa æ. Æ tar mæ en prøvetur.

Æ sykla ned mot jærhavet. Nydelig vær men ei litt sjeneranes lokt e det jo på jæren om våren. Det va herlig å suse avgårde å æ svingte innom noen kjente som va ute i hagen.
Guuud kor sporty du e, smilte kåna. E det oppkjøring tell Nordsjørittet?
Nei, æ måtte innrømme at det va juleflesket som skulle bort. Fra jula 2000-2010.

Ingen ritt-ambisjona. Da. Men allerede nu, etter 2 x 25 km har æ på følelsen av at det kan bli sykla ritt i den dræssen. Ja, skal ikke fleipe med det. Sykling på jæren kan anbefales på det stærkeste å nu har han Kjetil sagt at han kakke sæ på lag næste gang æ skal ut. Det e kompis det.

Å utstyr må man jo ha. Han Kjetil har kjøpt sæ sykkel, å æ har handla klikkpedala å sykkelsko i bursdagsgave tell mæ sjøl. Dåkker får følge med på resultatlisten fremover.

God påske :-)

2 kommentarer:

Kjetil Kristiansen sa...

Du e så avanserte Frank. Men bare jeg får støttehjulet på plass så får vi ta oss en tur eller to :-)

Karikrøll sa...

Hahaha:-D
Vente spent på både resultatlisten -og på å se om det blir lagt ut bilda av dæ i sykkel-hyret:-)
Glad påsk tell dokker der nede, her i Mehamn sner det akkurat no...
Stor klæmmm fra ho Kari:-)